ACU10 en ACU11 ontdreuningsplaten voor geluid isolatie camper

Geluidsisolatie is bij een camper belangrijk. Daarom levert CamperfiXX complete paketten waarmee je op eenvoudige manier zelf veel aan geluidsvermindering in je camper kan doen.

Op deze pagina worden onze sets Vibraflex ontdreuningsplaten beschreven. Ze werken effectief tegen overmatig geluid maar worden niet vaak in een camper toegepast.

Vibraflex zijn bitumineuze platen om carrosseriedelen zoals wielkasten, schuifdeuren en zijwanden van een camper te ontdreunen. Vibraflex is ook geschikt om de bodem van de camper te bekleden. Daarboven op kan je vervolgens isolatieplaten aanbengen met daarboven op een multiplex vloer.

Het materiaal is zelfklevend, soepel bij niet te lage temperaturen en is bestand tegen water, olie en brandstoffen. Tevens is dit materiaal vlamdovend. Voor een goede werking dient minimaal ongeveer 70% van een carrosseriedeel beplakt te zijn.

Uit onze eigen metingen blijkt dat je een geluidsreductie kan krijgen van ongeveer 1 dBa bij snelheden van 100 en 120 km/uur bij een VW T5.

tutorial 1

Vibraflex wordt geleverd in goed hanteerbare platen van 100 x 100 cm en is met een hobbymes te snijden.

De omgevingstemperatuur bedraagt bij voorkeur boven de 20C. Indien de omgevingstemperatuur te laag is dan is verwarmen met een verfstripper of föhn nodig om het materiaal soepel te maken. Van belang is dat Vibraflex niet te warm wordt. Immers, de lak van de camper kan daardoor beschadigd raken.

Na het aanbrengen moet Vibraflex ontdreuningsplaten op alle plaatsen goed aangedrukt worden zodat het zich volledig heeft gevormd naar de ondergrond. Dat aandrukken kan met de handen of met een rollertje gedaan worden. Van belang is dat er geen holtes ontstaan tussen de Vibraflex platen en het plaatmateriaal van de camper. Deze holtes kunnen zich vullen met vocht, waardoor er roest kan ontstaan.

vw T5 camper geluidsisolatie
vw camper isolatie vw t5 camper geluidisolatie

Verkoopprijs ontdreuningsplaten voor wanden, schuifdeur, achterklep / achterdeuren en motorkap van camper 

ACU10 Vibraflex ontdreuningsplaten voor VW T4 camper, VW T5 camper, VW T6 camper, Opel Vivaro camper, Renault Trafic camper en Mercedes Vito camper, alle met korte wielbasis. Vraag naar de verkoopprijs.


ACU11 Vibraflex ontdreuningsplaten voor VW T4 camper, VW T5 camper, VW T6 camper, Opel Vivaro camper, Renault Trafic camper en Mercedes Vito camper alle met lange wielbasis. Vraag naar de verkooprijs.

Tags: VW T4 camper, VW T4 camper ombouw, VW T5 camper ombouw, camper geluidsisolatie