ACU8 en ACU9 geluidsisolatie camper trillingsdempende platen

Wanneer je een verre tocht maakt, met b.v. een VW T5 camper, dan wil je niet teveel rijgeluiden en motorgeluiden horen. Een goede geluidsisolatie zorgt ervoor dat je camper veel comfortabeler is.

CamperfiXX levert complete paketten waarmee je op eenvoudige manier zelf veel aan geluidsvermindering in je camper kan doen.

Op deze pagina worden onze sets trillingsdempende platen beschreven. Daarnaast leveren we wol en ontdreuningsplaten. Van elk materiaal hebben we sets samengesteld waarmee je snel aan de slag kan gaan.

Agglomer zijn trillingsdempende platen gemaakt van gebonden polyurethaanvlokken. De densiteit is 200 kg/m2. Het materiaal is heel goed toepasbaar in een camper op de (metalen) vloer of op de bestaande houten vloer. Wil je nog minder rijgeluiden? Dan plak je eerst ontdreuningsplaten op de kale metalen wagenbodem. Daarop de hier beschreven Agglomer camper isolatieplaten en daarop een nieuwe (multiplex) vloer.

VW t5 geluidsisolatie 2

De camper isolatie platen hebben een afmeting van 100 x 100 x 1 cm. Het Agglomer camper isolatie materiaal is eenvoudig op maat te snijden met een scherp hobbymes. De ondergrond dient voor het lijmen droog, stof- en vet vrij te zijn. Als lijm is een contactlijm zoals Bison Tix heel geschikt. Agglomer camper isolatiemateriaal is bestand tegen water, olie en alkalische stoffen. Daarnaast is het ongevoelig voor schimmelvorming.

In veel campers zit op de bodem rails voor een slaapbank. Gebruik je Agglomer camper isolatie materiaal en plaats je daar een multiplex plaat op van ongeveer 6 mm dik dan heb je de rails weggewerkt en je struikelt er niet meer over. Vervolgens kan je die multiplex plaat afwerken met bijvoorbeeld zeil, laminaat, parketlak of vloertegels.

t5 camper vloerisolatie

Geluidsdemping VW T5 camper, wat metingen

Met een geheel lege VW T5 lange wielbasis hebben we een eenvoudige test uitgevoerd. Het geluidsniveau is gemeten bij snelheden van 80, 100 en 120 km/uur en de VW T5 was geheel kaal, was voorzien van een 10 mm vloerplaat, was voorzien van Agglomer isolatie materiaal incl. vloerplaat en was voorzien van X-trem isolatie materiaal 10 mm dik. Uit de metingen blijkt dat een vloerplaat en X-trem 10 mm geen enkel invloed hebben op het geluidsniveau, de cijfers worden hier voor de overzichtelijkheid niet getoond.

80 km/uur: 70 dBa geheel lege en kale laadruimte

80 km/uur: 67 dBa, laadruimte voerzien van Agglomer isolatiemateriaal + vloer

100 km/uur: 74 dBa, geheel lege en kale laadruimte

100 km/uur: 71 dBa, laadruimte voorzien van Agglomer isolatiemateriaal + vloer

120 km/uur: 77 dBa, geheel lege en kale laadruimte

120 km/uur: 74 dBa, laadruimte voorzien van Agglomer isolatiemateriaal + vloer

Conclusie, op basis van deze test: de demping bedraagt 3 dBa hetgeen een halvering van het geluid betekent.

Verkoopprijs geluidsdempende platen voor vloer camper 

ACU8 Isolatiemateriaal voor VW T4 camper, VW T5 camper, VW T6 camper, Opel Vivaro camper, Renault Trafic camper en Mercedes Vito camper, alle met korte wielbasis.


ACU9 Isolatiemateriaal voor VW T4 camper, VW T5 camper, VW T6 camper, Opel Vivaro camper, Renault Trafic camper en Mercedes Vito camper alle met lange wielbasis

€ 60,00

 

€ 75,00

Tags: VW T4 camper, VW T4 camper ombouw, VW T5 camper ombouw, camper geluidsisolatie